Waarmee kunnen we u helpen?

Merkenrecht

Een merk is een middel om uw product of dienst te onderscheiden van uw concurrenten. Een merk kan enkel een naam zijn, maar ook een beeldmerk (logo), kleurencombinatie, dessin of verpakking. Een merk wordt, mits het is ingeschreven in het merkenregister, beschermd door de Benelux merkenwet. Deze wet beperkt zich tot de Benelux-landen en stelt als voorwaarde voor bescherming dat een merk een onderscheidend vermogen heeft. Wilt u het merk ook in andere landen gebruiken, dan zult u het merk in elk van die landen moeten deponeren.

Maakt een concurrent gebruik van een overeenstemmend merk, dan kunt u in bepaalde situaties bezwaar aantekenen. Zo kan het onderscheidende vermogen van het merk in twijfel worden getrokken. Ook kan inbreuk op het merk reputatieschade tot gevolg hebben.

Voor al uw vragen over (internationale) merkenregistratie en de bescherming van uw merk kunt u bij onze specialist mr. A.J. van der Kolk terecht.

 

Gerelateerde artikelen:

Merkenrecht: bescherm uw merk en bijbehorende imago | Uitbreiding topleveldomeinen: nadeel voor de digitale maatschappij?

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten