Waarmee kunnen we u helpen?

Auteursrecht

Het auteursrecht is het exclusieve recht van de maker van een werk, bijvoorbeeld een boek, muziek, wetenschap of kunst, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen. Hieronder valt onder meer het recht om kopieën en reproducties van het werk te maken en te verkopen, om van dit werk afgeleide producten te maken en het werk publiekelijk tentoon te stellen.

Het auteursrecht wordt automatisch toegekend aan elk creatief werk. Het werk moet wel aan bepaalde vereisten voldoen. Ook zijn er uitzonderingen op de regel zoals bijvoorbeeld het werk van journalisten.

Om uw rechten te beschermen is het verstandig om het werk bij een officiële instantie aan te melden, bijvoorbeeld middels een i-depot of een inschrijving bij de notaris. Wordt het auteursrecht geschonden, dan kunt u hiertegen optreden en een schadevergoeding eisen. Onze specialist mr. A.J. van der Kolk  adviseert u hier graag over.

Gerelateerd artikel:

Auteursrecht: origineel werk beschermd?

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten