Waarmee kunnen we u helpen?

Handelsnaamrecht

Een handelsnaam is de naam waaronder de onderneming wordt gedreven. Dit kan gelijk zijn aan de merknaam maar is niet verplicht. De wet bepaalt dat de handelsnaamrecht niet voor verwarring of misleiding mag zorgen. Een handelsnaam kiezen is dus niet een fluitje van een cent.

Een nieuwe handelsnaam kiezen

Een nieuw te starten onderneming moet zorgvuldig een handelsnaam kiezen. Zo kunt u niet zomaar een bestaande handelsnaam kopiëren van een ander want dat kan voor verwarring zorgen. Ook mag de handelsnaam niet misleiden dus een dubbele naam als Jansen & Van Dijk kan niet als u alleen werkzaam bent. De Kamer van Koophandel kan uitsluitsel geven of een bepaalde handelsnaamnaam al bestaat en of het overeenstemming heeft met een derde.

Bent u een startende ondernemer en heeft u vragen over het vastleggen van een handelsnaam of heeft u het idee dat een derde inbreuk op uw handelsnaam pleegt, neem dan contact op met een van onze specialisten.

 

Gerelateerde artikelen:

Hoe kiest u een goede bedrijfsnaam? | Uitbreiding topleveldomeinen: nadeel voor de digitale maatschappij?

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten