Waarmee kunnen we u helpen?

Wat speelt er zoal na overlijden?

Wie geeft de opdracht tot de uitvaart?

 

De opdrachtgever realiseert zich vaak niet dat hij de uitvaartkosten voor zijn rekening dient te nemen, of hij nu erfgenaam is of niet.

Testament

Is er een testament? Zo ja, wat staat er dan in dat testament? Via het Centraal Testamenten Register kan opgevraagd worden of er een testament is en bij welke notaris dit testament ligt.

Erfgenamen

Wie zijn dan de erfgenamen? En gaan deze erfgenamen zuiver aanvaarden, beneficiair of verwerpen zij de nalatenschap? Beneficiaire aanvaarding of verwerpen zijn handelingen waarvoor de erfgenamen naar de rechtbank van de woonplaats van de overledene zullen moeten gaan om bij de griffie een verklaring af te leggen. Deze keuze legt de rechtbank vast in het boedelregister.

Verdeling

Zuivere aanvaarding vindt al plaats als de spullen van de overledene worden verdeeld. Oppassen dus, want zuivere aanvaarding maakt je in je privé vermogen aansprakelijk voor de schulden die de overledene nalaat.

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten