Waarmee kunnen we u helpen?

Aanvaarden of verwerpen van de nalatenschap?

Een overlijden is een verdrietige gebeurtenis waarbij, naast de emoties, veel op je af komt. Er moet van alles geregeld en uitgezocht worden. Wie zijn bijvoorbeeld de erfgenamen? En gaan deze erfgenamen zuiver aanvaarden, beneficiair of verwerpen zij de nalatenschap?

Wanneer je de nalatenschap zuiver aanvaardt, volg je de erflater in al zijn rechten en plichten op. Daar tegenover staat verwerping van de nalatenschap, waarbij je afstand doet van de erfenis. Tussen beide vorme ligt beneficiaire aanvaarding. Dit houdt in dat je de nalatenschap deels aanvaardt: je ontvangt de nalatenschap, voor zover deze de schulden overstijgt.

Beneficiaire aanvaarding of verwerpen zijn handelingen waarvoor de erfgenamen naar de rechtbank van de woonplaats van de overledene zullen moeten gaan om bij de griffie een verklaring af te leggen. Deze keuze legt de rechtbank vast in de boedelregister.

Lees meer over dit onderwerp in het uitgebreide artikel:
‘Aanvaarding van een nalatenschap | Hoe zit het met beneficiair en zuiver aanvaarden? En verwerpen?’

Onze erfrechtadvocaten helpen jou uiteraard graag bij het maken van de juiste keuze op het gebied van erfrecht. Kom gerust langs voor een kop koffie.

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten