Waarmee kunnen we u helpen?

-

Startnotitie NPLG en agrarisch perspectief

Het zal weinigen van u ontgaan zijn. Afgelopen vrijdag hebben minister Van der Wal-Zeggelink en minister Staghouwer twee brieven aan de Tweede Kamer gestuurd; ” de startnotitie voor het Nationaal Programma Landelijk Gebied ” (het NPLG) en de ‘Perspectieven voor agrarische ondernemers’. Deze twee brieven vormen de eerste stappen in de eerder door de minister Van der Wal aangekondigde integrale gebiedsgerichte aanpak.

Aan de ene kant proberen de betrokken ministers met deze brieven (‘100%’) duidelijkheid te geven. Het zijn uitgebreide brieven en er wordt een veelheid aan onderwerpen besproken. Tegelijkertijd lezen we in de brieven dat het om nog niet veel meer gaat dan het aangeven van ‘richtinggevende emissiereductiedoelstellingen’ en ‘ontwikkelrichtingen voor de landbouw’;

  • Landschappelijke innovatie (extensiveren);
  • Omschakelen naar nieuwe producten of diensten;
  • Technische innovatie;
  • Bedrijfsverplaatsing

Al met al is dit nog erg onduidelijk en weinig concreet voor de individuele ondernemer, maar het is zeker dat op korte termijn veel zal veranderen. Bij Benthem Gratama Advocaten zien wij dagelijks wat de onzekerheid omtrent het stikstofdossier en gebiedsontwikkeling in zijn algemeenheid met onze klanten en de agrarische sector in het algemeen doet. We gaan graag met u in gesprek om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen.

Op de hoogte blijven?

Houd onze website en LinkedIn-pagina goed in de gaten. Onze collega’s, Jasminke Meester, Jan Teun Fuller en Kristian Weinans volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen regelmatig updates online zetten.

Jasminke Meesterauteurs:
Jasminke Meester
jhmeester@benthemgratama.nl
+31 (0)6 820 539 52

 

Jan Teun FullerJan Teun Fuller
jtfuller@benthemgratama.nl
+31 (0)6 510 062 23

 

Kristian WeinansKristian Weinans
kmweinans@benthemgratama.nl
+31 (0)6 450 741 75

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten