Waarmee kunnen we u helpen?

Vacature advocaat-stagiair(e) (ruimtelijk) Bestuursrecht

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

ADVOCAAT-stagiair(e) (ruimtelijk) bestuursrecht

Bedrijfsprofiel

Benthem Gratama is een middelgroot advocatenkantoor met 27 advocaten en juristen en 10 medewerkers die zich bezighouden met stafwerkzaamheden en ondersteuning. Zowel extern als intern richten wij ons op de sectoren Onderneming & Organisatie, Bouw & Vastgoed, Agrarisch & Grondzaken en Familie & Gezin.

Wij zijn een no-nonsense kantoor met ‘echte’ mensen. De werksfeer is informeel en open. Betrokkenheid bij de klant en kantoor vinden wij van groot belang. Alhoewel wij primair het belang van onze klant dienen, blijven wij steeds onafhankelijk. Onze kennis en expertise is altijd up-to-date. Wij informeren de klant op een begrijpelijke wijze en onze stijl van werken is informeel en to the point. Samen met de klant bedenken we de beste oplossing en begeleiden wij hem/haar bij het realiseren van zijn/haar doel. Kwaliteit is daarbij van groot belang. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend en wij zetten onze mensen in op de onderdelen waar zij goed in zijn. Wij doen ons werk met plezier. Ons werk, ons kantoor en de samenwerking met collega’s en anderen geven ons energie en voldoening. Kijk voor meer informatie op www.benthemgratama.nl

Het talent dat wij zoeken

Wij zoeken een (gevorderde) advocaat-stagiair(e), waar mogelijk met belangstelling voor en enige ervaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling in brede zin. Je werkt graag in teamverband en voelt je prettig bij de commerciële en klantgerichte aanpak van ons kantoor en draagt daaraan graag een steentje bij. Je ziet het als een uitdaging om juridische vraagstukken uit te zoeken, zaken voor te bereiden en samen met de advocaten uit het team het beste resultaat voor de klant te bereiken. Je hebt jouw eigen verantwoordelijkheid, durft die ook te nemen en jouw analytisch vermogen staat buiten kijf. Het volgen van (specialisatie-) opleidingen vinden wij belangrijk en daartoe bieden wij ook alle gelegenheid.

Het team

Wij kiezen niet voor een aanpak per rechtsgebied; bij ons staat de sector centraal. Je werkt voornamelijk in de sector Agrarisch & Grondzaken. Het team behartigt niet alleen de belangen van agrarisch ondernemers en particulieren, maar ook van projectontwikkelaars, ontwikkelende aannemers en (semi) overheden. In onze praktijk adviseren wij over vele aspecten rondom grondzaken. Dat gaat van natuurontwikkeling tot woningbouw en van wegenaanleg tot stedelijke inpassingsplannen. Uiteraard komen daarbij ook actuele milieuonderwerpen, zoals stikstof en water, aan de orde.

Wij bieden

 • Een professionele en ontwikkelgerichte werkomgeving
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Een team van enthousiaste collega’s
 • Interessante cliënten
 • Een open en informele sfeer
 • Goede, marktconforme arbeidsvoorwaarden

Jouw profiel

 • Een afgeronde juridische WO opleiding rechten
 • Affiniteit met en mogelijk ervaring als jurist in grondzaken en (ruimtelijk) bestuursrecht
 • Scherp analytisch vermogen
 • Zelfbewust en communicatief sterk
 • Betrokken en een echte teamspeler
 • Flexibel en ontwikkelgericht

Enthousiast geworden?

Neem voor meer informatie contact op met Jan Teun Fuller (06 51 00 62 23) of Sjoerd Commijs (06 22 94 87 72). Je kunt ook direct solliciteren door je CV en motivatie te mailen naar Liesbeth van Meerveld, e-mail: lvanmeerveld@benthemgratama.nl.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten