Waarmee kunnen we u helpen?

Contractenrecht in de agrarische sector

Vertrouwen is één van de kernwaarden in de agrarische sector. Veel afspraken worden niet schriftelijk vastgelegd. In de veranderende samenleving zien wij dat deze praktijk niet altijd meer stand houdt. Dit betekent dat afspraken goed en duidelijk op papier moeten worden gezet.

Het voorbeeld hierbij is natuurlijk het gebruik van grond: mondelinge pacht. Ook samenwerkingsverbanden (maatschappen), koop en verkoopovereenkomsten (van machines, gebouwen, vee en producten) moeten worden vastgelegd.

Het contractenrecht regelt onder andere hoe overeenkomsten tot stand komen, waaraan ze moeten voldoen om geldig te zijn en wat er gebeurt als een overeenkomst niet wordt nageleefd.

Het opstellen en beoordelen van overeenkomsten maar ook discussies daarover komen dagelijks voor in onze praktijk.

Het schrijven van een goede overeenkomst vereist deskundigheid en is maatwerk. Onze specialisten kunnen gelet op hun kennis van de sector overzicht bieden.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten