Waarmee kunnen we u helpen?

De geschiedenis van Benthem Gratama advocaten

Benthem Gratama advocaten heeft een rijke geschiedenis die teruggrijpt naar ruim 150 jaar kennis en kunde op het gebied van de advocatuur. De fundamenten van Benthem Gratama werden halverwege de 19e eeuw gelegd met de komst van mr. Gratama. Hij vestigde zich rond 1850 in Zwolle als advocaat met een kantoor dat van vader op zoon werd voortgezet. De praktijk verleende grotendeels diensten aan diverse (lagere) overheden en ontwikkelde zich in de jaren ’50 en ’60 tot een vooraanstaand advocatenkantoor in Zwolle en omgeving.

Een eeuw later vestigde mr. G. Benthem zich in 1942 als advocaat aan het Gasthuisplein in Zwolle. Afkomstig uit een middenstandfamilie bouwde mr. G. Benthem in korte tijd een goede naam op en verhuisde het kantoor in de jaren vijftig naar de Wilhelminasingel. In de loop van de zestiger jaren breidde mr. G. Benthem zijn praktijk uit en volgde daarmee de ontwikkelingen in de advocatuur.

Eenmanskantoren werden kantoren met “eigenaren” en medewerkers. Het kantoor groeide verder in deze nieuwe vorm waarna mr. G. Benthem het kantoor in 1978 overdroeg aan zijn opvolgers mrs. Veldman, Rip en Buysrogge.

In 1990 fuseerden twee Zwolse advocatenkantoren met gezamenlijk bijna 200 jaar ervaring; het advocatenkantoor Benthem c.s. nam de praktijk van mr. Gratama en de daaraan verbonden medewerkers over en is sinds dat jaar de praktijk gaan voeren onder de naam “Benthem & Gratama advocaten”.

Door de jaren heen is het aantal advocaten bij Benthem Gratama gegroeid van zes naar inmiddels meer dan 25 ‘fee-earners’. Het ondersteunende personeel groeide in dezelfde trend mee.

In de zomer van 2001 vond binnen de geschiedenis van Benthem Gratama een belangrijke ontwikkeling plaats. Nadat meer dan een halve eeuw de praktijk werd uitgeoefend aan de Wilhelminasingel verhuisde het kantoor naar de Burgemeester van Royensingel, waar intrek werd genomen in ‘Huize Eekhout’, een groot monumentaal pand uit het midden van de 19e eeuw. Een passende locatie aangezien de advocaat mr. Evert Jan Eekhout de eerste bewoner was geweest.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten