Waarmee kunnen we u helpen?

Rol van een mediator

Door middel van scheidingsmediation worden jij en je partner vanaf het begin tot het eind begeleid in het scheidingsproces. Jullie kiezen er met andere woorden voor om het conflict op te lossen door met elkaar in onderhandeling te treden, waarbij gezocht wordt naar een regeling die aan jullie beider belangen tegemoet komt. Een win-win situatie.

De mediator begint het eerste gesprek met de mediationovereenkomst en vraagt jullie beiden naar de aanleiding van de echtscheiding. Als de achtergrond voor beiden duidelijk is en ook helder is dat de echtscheiding onvermijdelijk is, brengt de mediator samen met jullie al hetgeen geregeld dient te worden in kaart. Ieder onderwerp komt vervolgens punt voor punt aan bod. De mediator begeleidt en bewaakt het onderhandelingsproces in een vertrouwelijke sfeer en geeft jullie beiden de benodigde juridische informatie en begeleiding. Gaandeweg worden jullie werkelijke belangen helder zodat tot een voor ieder optimale oplossing van het conflict kan worden gekomen.

De afspraken die in dit overleg worden gemaakt, komen vast te staan in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. Het convenant en/of het ouderschapsplan wordt vervolgens ter goedkeuring bij de rechtbank ingediend, zodat de echtscheidingsprocedure formeel kan worden afgerond. Het doel van de scheidingsmediation is te komen tot een gelijkwaardige en duurzame regeling.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten