Waarmee kunnen we u helpen?

Overlegscheidingsadvocaat

Een overlegscheiding is een manier om de scheiding af te wikkelen in – zoals de naam al zegt – overleg. Het is een variant op de scheidingsmediation. De overlegscheiding (‘collaborative divorce’) is ontstaan in de Verenigde Staten en in 2008 in Nederland geïntroduceerd. Overlegscheiden heeft dezelfde voordelen als mediation en verzekert dat er tussen de partners evenwicht blijft bestaan in kennis, kunde, emoties en macht. Iedere partner heeft een eigen advocaat. Alle deelnemende partijen, waaronder die advocaten, tekenen een overeenkomst, waarbij wordt afgezien van het maken van de gang naar de rechter. Op die wijze wordt bewerkstelligt dat iedereen daadwerkelijk is gericht op het bereiken van overeenstemming in gesprek met elkaar. Men werkt samen als een team.

De gesprekken vinden in beginsel plaats onder leiding van een coach die ook de aandacht heeft voor het emotionele aspect van de echtscheiding en het proces in goede banen leidt. Zo nodig worden ook andere specialismen in het team gebracht, zoals een financieel deskundige of een (kinder)psycholoog. De overlegscheiding is gericht op het bereiken van een duurzame oplossing met inachtneming van de belangen van de beide partners en hun eventuele kinderen. In een omgeving met wederzijds respect en open communicatie wordt de basis voor de nieuwe toekomst gelegd.

Kirsty is binnen Team Familierecht gespecialiseerd in overlegscheiden en is in dit kader ook aangesloten bij www.debestemaniervanscheiden.nl; een initiatief van vier ervaren en gespecialiseerde overlegscheidingsadvocaten in de regio Noord-Oost Nederland.

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten