Waarmee kunnen we u helpen?

Rol van een advocaat

Soms is het nodig dat je een advocaat inschakelt die jóuw belangen behartigt. Die belangenbehartiging kan plaatsvinden in een procedure, maar ook en juist in een onderhandelingstraject.

Het komt vaak voor dat ook daar waar iedere partner een eigen advocaat heeft er toch in onderling overleg een regeling wordt bereikt. Juist met het inschakelen van een advocaat kan dan een hobbel genomen worden, waardoor dat overleg (weer) mogelijk is. Wij zijn er – ook als wij als advocaat optreden – van doordrongen dat het waar mogelijk vinden van een overlegvorm de absolute voorkeur heeft.

Een procedure begint met een verzoekschrift. Naast de echtscheiding kunnen in het verzoekschrift zogenaamde nevenvoorzieningen worden opgenomen. Denk hierbij aan de zorgregeling voor de kinderen, bijdrage voor de kinderen en/of ex-partner, verdeling van de gemeenschap van goederen of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden. Na het indienen van het echtscheidingsverzoekschrift krijgt de verweerder de mogelijkheid om een verweerschrift in te dienen met behulp van een eigen advocaat. In dit verweerschrift wordt ingegaan op de verzoeken en kunnen ook zelfstandige verzoeken worden gedaan. Vervolgens bepaalt de rechtbank een datum voor de mondelinge behandeling. Tijdens deze mondelinge behandeling worden partijen bijgestaan door hun advocaten en worden de onderwerpen nog eens toegelicht.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten