Waarmee kunnen we u helpen?

Bouwrecht

Bouwen is een gecompliceerd proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de opdrachtgever, de overheden, adviseurs, de architect, aannemers, en onderaannemers. Het bouwrecht kent hierdoor ook zijn eigen specifieke regels die zijn neergelegd in het Burgerlijk Wetboek en/of in algemene voorwaarden (zoals de UAV(gc) 2012, de DNR 2011 ende AVA 2012).

Onze specialisten zijn niet alleen goed op de hoogte van deze specifieke regelgeving, maar belangrijker is dat zij door hun ervaring de praktijk van de bouwwereld kennen. Zo zijn zij bijvoorbeeld geoefend in het lezen van bestekken en tekeningen, en kunnen zij bouwkundige kwesties snel doorgronden.

Onze opdrachtgevers

Onze bouwrechtadvocaten treden op voor onder meer opdrachtgevers, projectontwikkelaars, aannemers, onderaannemers, overheden, partijen in de grond-, weg- en waterbouw, investeerders en architecten.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF BOUW & VASTGOED

Overeenkomsten op maat

Het bouwrechtteam van Benthem Gratama advocaten kan voor alle partijen in het bouwproces contracten op maat aanleveren. Dit betreft onder andere overeenkomsten van aanneming van werk, samenwerkingsovereenkomsten, architectenovereenkomsten, bouwteamovereenkomsten en coördinatie-overeenkomsten.

Geschillen

Onze specialisten procederen regelmatig in bouwgeschillen, zowel bij de burgerlijke rechter als bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Daarnaast worden zij ingeschakeld om op te treden als bindend adviseur, arbiter en/of mediator.

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten