Waarmee kunnen we u helpen?

Arbitrage

Arbitrage is een goed alternatief voor een procedure bij de rechtbank. Vaak spreken partijen van tevoren af om bij een geschil een arbitrageprocedure te volgen. Ook is het mogelijk dat partijen pas gedurende het geschil met elkaar afspreken dat een arbitrage het juiste pad is om in te slaan.

Bij arbitrage wordt het geschil voorgelegd aan een arbitragecommissie met kennis van zaken in de betreffende bedrijfstak in plaats van dat het geschil wordt voorgelegd aan een rechter. Bij Benthem Gratama advocaten beschikken onze specialisten niet alleen over uitstekende juridische kennis, maar hebben ze ook verstand van de sector waarbinnen zij die juridische werkzaamheden uitvoeren. Deze combinatie maakt ze bijzonder geschikt om bij geschillen als arbiter op te treden en tot de juiste bindende uitspraak te komen.

Arbitrageprocedure

In eerste instantie wordt schriftelijk geprocedeerd, eventueel in twee rondes. Daarna organiseert de arbitragecommissie (bestaande uit één of drie arbiters) een zitting waar de partijen hun standpunt mondeling kunnen toelichten. De commissie beschikt ook over de mogelijkheid getuigen en deskundigen te horen of waar dat nodig is zelfs ter plaatse de situatie te bekijken.

Benthem Gratama faciliteert en ontzorgt u in deze arbitrageprocedure. Onze advocaten treden op als arbiter en griffier en we beschikken over de ondersteuning om de juridische procedure in goede banen te leiden. Zwolle is centraal gelegen en ons pand heeft een praktische ligging ten opzichte van de uitvalswegen. Partijen parkeren voor de deur of lopen in 10 minuten van Zwolle Centraal station naar ons kantoor. Ook verzorgen wij gepaste catering tijdens de mondelinge zitting.

De voordelen van arbitrage

Arbitrage kent verschillende voordelen. Het geschil wordt beslecht door een deskundige, die bovendien ook nog eens door partijen zelf benoemd is. Binnen een arbitrageprocedure staat de mondelinge behandeling centraal. Partijen kunnen zo in ieder geval zelf hun kant van het verhaal laten horen. Daarbij is een arbitrage meestal informeler dan een procedure bij de rechtbank. En niet te vergeten, kan het een belangrijk voordeel zijn voor u dat een arbitrage vertrouwelijk is.

Onderaan de streep heeft een uitspraak in een arbitrageprocedure net zoveel waarde als een uitspraak van de rechtbank.

Contact

Wilt u graag eens contact over de mogelijkheden van arbitrage, neem dan contact op met Sjoerd Commijs.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten