Waarmee kunnen we u helpen?

Heleen s'Jacob

Advocaat bouw- en aanbestedingsrecht voor ondernemers en opdrachtgevers. Analytisch en komt snel tot de kern van de zaak.

Sectoren

Bouwrecht

Piketpalen slaan

Ieder zaak begint met het luisteren naar de klant. Daarna gaan we piketpalen slaan. Is een minnelijke regeling de beste optie of moeten we naar de rechter of arbiter? In dat laatste geval: wat zijn de slagingskansen en wat kost het? Als het op procederen aankomt dan kunt u van mij een duidelijke strategie en bondige processtukken verwachten.

Het interessante van bouwrecht vind ik de combinatie van techniek en recht.

Geschillen voorkomen

U kunt bij mij terecht voor het opstellen en beoordelen van bouwcontracten en algemene voorwaarden. Door mijn jarenlange ervaring ben ik goed bekend met de specifieke algemene voorwaarden in de bouw zoals de UAV, UAVgc en de DNR. Een goed contract voorkomt vaak juridische geschillen.

Procederen

Ik procedeer graag, maar er moet wel kans van slagen zijn. Ik sta u bij in procedures bij de rechtbank, het gerechtshof en de Raad van Arbitrage voor Bouwgeschillen. Deze procedures hebben vaak betrekking op opleveringsgeschillen, meer-en minderwerk, bouwgebreken, garanties en aansprakelijkheid.

Partijen

Ik sta partijen bij die zich bezig houden met ontwerpen, bouwen, inrichten en beheren van vastgoed en buitenruimte. Dit zijn onder andere architecten, projectontwikkelaars, overheden, aannemers en installateurs en de GWW sector.

Aanbestedingsrecht

Snel handelen

Bij aanbestedingsrecht is het vaak een kwestie van snel handelen. Is het zinvol om een gunningsbeslissing in een kort geding aan te vechten.

Advies en procederen

Voor wat betreft aanbestedingsrecht adviseer ik diverse branches zoals bouw, onderwijs, grafische industrie. Dit betreft advies voor inschrijvers en aanbestedende diensten en het voeren van kort gedingen.

Track record

 • Naast mijn dagelijkse praktijk geef ik regelmatig lezingen en incompany cursussen over bouwrecht- en aanbestedingsrecht.
 • Samenwerking met Bond Nederlandse Architecten (BNA) helpdesk
 • Publicatie Gemeentestem 2009, 54 d.d. 13 juni 2009 Inbesteding door gemeente. Mogelijk of onmogelijk?
 • H.N. s’Jacob, C.E. van Staveren, J.M. Hebly, Canon van het bouwrecht, aanbestedingsrechtelijk bouwrecht 2008-2017, tijdschrift voor bouwrecht 10(12), 1340-1349 (TBR 2017/198)
 • Auteur Rechtspraak Vastgoedrecht (RVR), Wolters Kluwer

Gespecialiseerd in:

 • Civielrechtelijk bouwrecht
 • Aanbestedingsrecht
 • Koop/verkoop
 • Koop-/aanneem
  -overeenkomsten
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten