Waarmee kunnen we u helpen?

Kinderverhoor

Gaan jij en je partner uit elkaar en/of er loopt een zaak over ouderlijk gezag, zorgregeling / omgang of ondertoezichtstelling?

Een kind van 12 jaar of ouder heeft dan het recht om gehoord te worden. Als je kind ouder dan 12 jaar is, wordt hij/zij uitgenodigd door de rechtbank voor een gesprek (ook wel kindgesprek of kinderverhoor). De rechter wil met dit zogenaamde ‘minderjarigenverhoor’ op informele wijze bij het kind nagaan of hij of zij het eens is met de afspraken die de ouders hebben gemaakt. Ouders zijn bij dit kindgesprek niet aanwezig.

De rechter neemt de visie van het kind vaak mee in de zitting met de ouders en geeft kort aan hoe het kind erover denkt. De rechter is niet verplicht om de mening van het kind te volgen. De rechter kan de mening van het kind betrekken bij een beslissing die hij / zij over het kind moet nemen.

De informatiefolder over het kinderverhoor vind je hier.

Er is ook een video beschikbaar over het kinderverhoor.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten