Waarmee kunnen we u helpen?

-

Wet Kwaliteitsborging verder uitgesteld voor verbouwingen

Minister Hugo de Jonge heeft in een brief aan de Eerste Kamer te kennen gegeven dat – kort gezegd – de Wet Kwaliteitsborging in eerste instantie enkel van toepassing zal zijn op nieuwbouw. Pas later – zes maanden na inwerkingtreding van de wet – zullen ook verbouwingen onder de Wet Kwaliteitsborging bouw gaan vallen.

Met dit uitstel beoogd minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken tegemoet te komen aan de zorgen van de Eerste Kamer over een (eventueel) tekort aan kwaliteitsborgers na de invoering van de Wet Kwaliteitsborging. Volgens de minister zijn er door dit uitstel bij de start minder kwaliteitsborgers nodig en is er ook ruimte om het aantal proefprojecten verder op te schalen en daarmee ook nieuwe kwaliteitsborgers aan te trekken.

Vorige maand werd al bekend dat de Wet Kwaliteitsborging bouw in zijn totaliteit een half jaar later in werking zou treden, namelijk op 1 juli 2023. Voor verbouwingen zal dit aldus voorlopig 1 januari 2024 worden.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog of anderszins? Neem contact op met ons Team Bouw & Vastgoed. Wij helpen u graag verder.

Judith Vinneauteur:
Judith van der Vinne
+31 (0)6 825 602 60
jvandervinne@benthemgratama.nl

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten