Waarmee kunnen we u helpen?

-

Uitspraak van een rechtbank waarin wordt geoordeeld dat de Staat onrechtmatig handelt in het kader van de milieuwetgeving.

Opnieuw een uitspraak van een rechtbank waarin wordt geoordeeld dat de Staat onrechtmatig handelt in het kader van de milieuwetgeving. De eisers in deze kwestie wonen vlakbij intensieve veehouderijen en ondervinden daarvan stankoverlast. In de uitgebreide uitspraak komt de rechtbank tot het oordeel dat de Staat in strijd met artikel 8 EVRM heeft gehandeld omdat het wettelijke systeem kennelijk niet de nodige bescherming biedt. De Staat handelt zodoende onrechtmatig.

Steeds vaker wordt aangenomen dat de Staat of een bedrijf onvoldoende inspanningen verricht op het vlak van milieu en klimaatbescherming. Deze uitspraak volgt bijvoorbeeld na de zaken Urgenda en Shell.

Belangrijk! De rechter overweegt in de uitspraak dat het oordeel geen gevolgen heeft voor de geldigheid van de betreffende vergunningen van de veehouderijen.

Jasminke Meesterauteur:
Jasminke Meester
jhmeester@benthemgratama.nl
+31 (0)6 820 539 52

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten