Waarmee kunnen we u helpen?

-

Nu online | Verslag 9 en algemene toelichting verslagen Oad-faillissementen

Belangrijke mededeling in het Oad-faillissement

De curatoren in het Oad-faillissement, mr. Meulenberg en mr. Stekelenburg, berichtten in mei dat het 9e faillissementsverslag werd uitgesteld tot 1 juli 2017.

Verslag 9 online

Het 9e faillissementsverslag en de algemene toelichting hierop kunt u nu raadplegen op de webpagina van de OAD-faillissementen onder: OAD c.s.

Oad-curatoren dragen Rabo-claim over aan STAK (familie Ter Haar)

De curatoren in het Oad-faillissement dragen hun claim op de Rabobank over aan de Stichting Administratiekantoor Oad Groep Holding (STAK) van de familie Ter Haar. Dat staat te lezen in de faillissementsverslagen die de curatoren Meulenberg en Stekelenburg op vrijdag 30 juni 2017 publiceerden.

De claim van de curatoren houdt verband met het optreden van de Rabobank voorafgaand aan het faillissement van Oad. Het draait daarbij om de vraag of de Rabobank de kredietfaciliteit aan Oad al dan niet terecht (en op een juiste wijze) heeft beëindigd en of daardoor het faillissement van Oad is veroorzaakt. De familie Ter Haar was ten tijde van het faillissement eigenaar van Oad.

De overdracht van de claim heeft tot gevolg dat curatoren niet langer zelf tegen de Rabobank zullen gaan procederen. “Zo’n rechtszaak is enorm kostbaar, de uitkomst is ongewis en bij een voor de curatoren ongunstige uitspraak wordt de boedel ook nog eens veroordeeld in de kosten van de procedure. Dat vonden wij niet in het belang van de crediteuren in het faillissement van Oad.”

De familie Ter Haar heeft zich met deze overeenkomst verplicht om op eigen kosten tegen de Rabobank te gaan procederen. Mocht die procedure leiden tot de toekenning van een schadebedrag, dan vloeit daarvan, onder aftrek van de gemaakte kosten, een substantieel deel in de boedel van Oad.

 

Naar Oad-faillissementen       Naar Algemene toelichting

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten