Waarmee kunnen we u helpen?

-

Nieuwe regels kinderalimentatie veroorzaken chaos

kind chaos header2Op 9 januari 2015 zette ik in mijn artikel (Veranderingen per 1 januari 2015 in de kinderalimentatie: 5 feiten op een rij) de wijzigingen op een rij, die bij het berekenen van kinderalimentatie spelen. Nu, 4,5 maand later, is in alle uitspraken van rechtbanken en gerechtshoven door het hele land goed te zien dat deze wijzigingen tot chaos hebben geleid. Niet alleen oordelen rechtbanken heel verschillend, ook het verschil in de uitkomsten van de berekeningen kan verstrekkende consequenties hebben. De onderlinge verschillen zijn zelfs zo groot dat een moeder met een laag inkomen het beste af is bij de rechtbank in Den Haag en Noord-Holland, terwijl de goedverdienende vaders bij andere rechtbanken er wel honderden euro’s op vooruit kunnen gaan. Hoe kan ik dit uitleggen aan mijn cliënten?

Ook in de media wordt hier veel aandacht aan besteed, dat kan u niet ontgaan zijn. Zie bijvoorbeeld het bericht van De Gelderlander van 14 april 2015.

Werkgroep Tremanormen

Over de richtlijnen voor de berekening van (o.a.) kinderalimentatie gaat de Werkgroep Tremanormen. De werkgroep publiceert jaarlijks het zogenaamde Tremarapport. Dit Tremarapport is voor iedere familierechtadvocaat en familierechtsector van de rechtspraak de basis van een draagkrachtberekening. Aanstaande vrijdag komt deze werkgroep bij elkaar om de stand van zaken tot nu op te maken en hopelijk om duidelijkheid te geven over hoe om te gaan met de gewijzigde wetgeving. Zodra er meer duidelijkheid is, breng ik u uiteraard op de hoogte.

Contact opnemen?

Vanzelfsprekend kunt u voor al uw vragen over kinderalimentatie, maar ook over andere onderwerpen, contact opnemen met Team Familierecht en Erfrecht.

Wij helpen u graag verder.

Team Familierecht en Erfrecht
T: (038) 428 0093

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten