Waarmee kunnen we u helpen?

Sportrecht

Sport gaat gepaard met passie, focus, concurrentie en emotie. Dat leidt soms tot conflicten, ongevallen. Het sportrecht ziet toe op allerlei juridische onderwerpen waarmee je in de sport te maken kan hebben zoals een transfer naar een andere club, (letsel)schade van een toeschouwer maar ook bestuurdersaansprakelijkheid. Als juridisch specialist streven we net als de sportliefhebber naar het maximale resultaat.

Sportrecht in de praktijk

Sportrecht is geen apart hoofdstuk in ons burgerlijk wetboek maar valt onder diverse rechtsgebieden waaronder arbeidsrecht, portretrecht, verenigingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Net zo divers zijn de vragen van onze klanten.

Zo staan wij individuele beroepsvoetballers, volleyballers en andere sporters bij als het gaat om:

  • de arbeidsovereenkomst met de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) of vereniging
  • de overgang naar een andere club
  • het verkrijgen van een spelerslicentie

Maar ook BVO’s, plaatselijke verenigingen of stichtingen weten ons te vinden met vragen over uiteenlopende onderwerpen:

  • aansprakelijkheid van een vereniging als organisator van een evenement of wedstrijd
  • aansprakelijkheid van een vereniging wanneer een speler (letsel)schade toebrengt aan een toeschouwer of andere speler
  • arbitragezaken bij sportkoepels
  • bestuurdersaansprakelijkheid; uitleg en toepassing van het huishoudelijk reglement en de statuten van een vereniging
  • sponsorcontracten

Kortom, allerlei zaken waar een sportvereniging of sporter in het dagelijks leven mee te maken kan hebben. Benthem Gratama draagt de sport een warm hart toe en beschikt naast specialistische juridische kennis op het gebied van sportrecht over praktijkervaring in diverse besturen van verenigingen. Benthem Gratama staat praktisch midden in de sportwereld en praat dus niet alleen vanuit een theoretisch juridische kennisachtergrond.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over sportrecht of een kennismakingsgesprek? Neem gerust contact met ons op via tel. (038) 4280090 of ajvanderkolk@benthemgratama.nl. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op. Kijk voor meer informatie over activiteiten (seminars, lezingen etc) van Benthem Gratama ook onder actueel.

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten