Waarmee kunnen we u helpen?

Pensioen

Pensioen is een belangrijk onderwerp. Niet langer is het ‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’ maar is jong en oud bewuster dan ooit bezig met hun oude dag. Bij een echtscheiding moeten we het dan natuurlijk ook hebben over de verdeling van het pensioen. In de Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding is de hoofdregel opgenomen dat het ouderdomspensioen, dat tijdens het huwelijk is opgebouwd, gedeeld moet worden.

Verevening betekent dat de pensioenverzekeraar jouw aandeel van het ouderdomspensioen van je ex-partner reserveert voor op het moment dat hij/zij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. In huwelijksvoorwaarden kunnen andere afspraken zijn opgenomen. In onderling overleg kan je van de wet en van de huwelijksvoorwaarden afwijken, door bijvoorbeeld een andere periode af te spreken, een eigen pensioenrecht te creëren door conversie of de toepasselijkheid van de wet uit te sluiten.

Wij hebben de kennis in huis om je te helpen deze afspraken op orde te krijgen zodat je ook op de lange termijn weet waar je aan toe bent.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten