Waarmee kunnen we u helpen?

-

Indexeringspercentage alimentatie 2024 is 6,2%

Uitgangspunt is dat de alimentatie die u betaalt of ontvangt, of dit nu partner- of kinderalimentatie is, jaarlijks op grond van art. 1:402a BW per 1 januari wordt geïndexeerd. Recent is het indexeringspercentage bekend geworden dat van toepassing is per 1 januari 2024. Dit percentage is 6,2%. Dit percentage wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde loonstijging in Nederland. Per 1 januari 2023 bedroeg het percentage 3,4%.

Een alimentatiebetaler dient zelf zorg te dragen voor aanpassing van het bedrag dat hij of zij aan alimentatie betaalt. Dit kan anders zijn als ex-partners bijvoorbeeld in een overeenkomst indexering hebben uitgesloten, of een afwijkend indexeringspercentage zijn overeengekomen.

Als u een vraag heeft over indexering van alimentatie, of over andere kwesties aangaande alimentatie, kunt u natuurlijk contact opnemen met één van de advocaten van onze sector Familie & Gezin. Wij staan u graag bij!

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten