Waarmee kunnen we u helpen?

-

Indexeringspercentage 2023 is 3,4%

Uitgangspunt is dat de alimentatie die u betaalt of ontvangt, of dit nu partner- of kinderalimentatie is, jaarlijks per 1 januari wordt geïndexeerd. Recent is het indexeringspercentage bekend geworden dat van toepassing is per 1 januari 2023. Dit percentage is 3,4%. Dit percentage wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde loonstijging in Nederland.

Een alimentatiebetaler dient zelf zorg te dragen voor aanpassing van het bedrag dat hij of zij aan alimentatie betaalt. Dit vloeit voort uit de wet. Dit kan anders zijn indien ex-partners in een overeenkomst indexering hebben uitgesloten, of een afwijkend indexeringspercentage zijn overeengekomen. Daarnaast kan uit een gerechtelijke uitspraak een andere regeling voortvloeien.

Als u een vraag heeft over indexering van alimentatie, of over andere kwesties aangaande alimentatie, kunt u natuurlijk contact opnemen met één van de advocaten van onze sector Familie & Gezin. Wij staan u graag bij!

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten