Waarmee kunnen we u helpen?

-

Regeling fosfaatreductieplan 2017 wordt buiten werking gesteld voor deel melkveehouders

Op 12 april jl. vond het kort geding plaats dat wij namens 20 melkveehouders aanspanden tegen de Staat der Nederlanden inzake de Regeling fosfaatreductieplan 2017. Vandaag heeft de kortgedingrechter uitspraak gedaan (zie ook persbericht van rechtspraak.nl). 

De kort gedingrechter oordeelt dat de Regeling ten aanzien van eisers buiten werking wordt gesteld, omdat deze een onevenredige last op eisers legt. Eisers zijn namelijk van mening dat zij door de Regeling onredelijk hard worden getroffen. Het gaat hierbij om melkveehouders die op 2 juli 2015 al vergunningen hadden gekregen en investeringen hadden gedaan voor de uitbreiding van hun bedrijf. Zij zijn daartoe financiële verplichtingen aangegaan die zij door de komst van de Regeling niet of met moeite kunnen nakomen. Bovendien kunnen de gepleegde investeringen niet rendabel worden gemaakt.

Vragen?

Herkent u zich in bovenstaande situatie of bent u van mening dat de Regeling fosfaatreductieplan 2017 u ook onevenredig hard treft, dan kunt u zich nog altijd bij ons melden.

Contact opnemen

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten