Waarmee kunnen we u helpen?

-

Nog tot en met 31 december 2014 geldt verruimde vrijstelling schenkbelasting

Belastingvrij schenken3Tot en met 31 december 2014 bestaat er een tijdelijk verruimde vrijstelling van de schenkbelasting voor een eigen woning. Dit houdt in dat een kind, ongeacht leeftijd, niet alleen van de ouder maar ook van een derde  een belastingvrije schenking mag ontvangen van maximaal €100.000. Deze schenking moet gebruikt worden voor het verkrijgen van een eigen woning of het aflossen van een schuld omtrent een eigen woning.

Woningmarkt in ontwikkeling

De reden voor bovengenoemde is dat de woningverkoop, in tijden van crisis op de woningmarkt, erg stagneerde. De woningmarkt van nu is echter weer in ontwikkeling. Zoals het woord ‘tijdelijk’ verondersteld zit er een limiet aan de verruimde vrijstelling van de schenkbelasting voor een eigen woning. Om de woningmarktontwikkeling van nu niet te verstoren, zal de vrijstelling niet verlengd worden, meldt de Staatssecretaris van financiën. De vrijstelling blijft tot en met 31 december 2014 van kracht.

Vanaf 1 januari 2015 geldt de reguliere verruimde vrijstelling, waaraan de volgende regels gebonden zijn (artikel 33 sub 5 SW):

  • De schenking is van een ouder aan een kind
  • De ontvanger is tussen de 18 en 40 jaar
  • De vrijstelling van de schenkbelasting geldt voor een maximum van €52.752 (rekening houdend met de verwachte inflatiecorrectie)

Wilt u meer weten over deze en andere onderwerpen? Neem gerust contact met ons op.

 

Bron: Brief Ministerie van Financien

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten