Waarmee kunnen we u helpen?

-

Complexe situatie voor Scheepswerf Peters BV

Peters Shipyard header

Inmiddels is het drie maanden geleden dat Scheepwerf Peters BV te Kampen in staat van faillissement is verklaard. In de afgelopen drie maanden is ingezet op een doorstart van de activiteiten op de werf in Kampen. Een doorstart in een ietwat afgeslankte vorm.

Curator bericht: situatie is complex

Sprake is van een complexe situatie om een doorstart te bewerkstelligen. Als minst grote probleem geldt de omstandigheid dat de onroerende zaken te Kampen niet in de boedel van Scheepswerf Peters BV vallen. Complexer is dat degene die eigendomsrechten op het in Kampen in aanbouw zijnde zeeschip claimt, tot heden niet bij machte is gebleken de financiering van de koopsom van het zeeschip rond te krijgen, terwijl bovendien de biedingen tot nu toe van onvoldoende niveau zijn. Problematisch is evenzeer dat niet alleen sprake is van veel concurrentie in de scheepsbouw, maar ook van economische tegenwind.

Vervolgstappen

Alhoewel nog steeds niet is uit te sluiten dat een doorstart van de activiteiten in Kampen zal plaats vinden, heeft de curator besloten om ook die stappen te zetten die leiden tot een mogelijke veiling van de activa van Scheepswerf Peters BV. In het verlengde daarvan zullen ook stappen worden ondernomen om degenen die goederen onder eigendomsvoorbehoud hebben geleverd in de gelegenheid te stellen hun goederen op te halen onder creditering van de daarmee verband houdende nota’s. Met hen zal contact worden opgenomen.

Contactinformatie & vorderingen indienen

Wij verzoeken u om zoveel mogelijk via e-mail (info@benthemgratama.nl) dan wel schriftelijk met ons te communiceren en de website in de gaten te houden. Uw vordering kunt u indienen via het secretariaat van de curator, mevrouw M. Ruiters (mruiters@benthemgratama.nl).

Klik hier voor meer informatie over het faillissement

 

 

 

 

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten