Waarmee kunnen we u helpen?

-

Wetsvoorstel werk en zekerheid uitgesteld tot 2015

Wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid

De beoogde veranderingen van het Wetsvoorstel werk en zekerheid (WWZ) die per 1 juli aanstaande na instemming van de Eerste Kamer in zouden gaan, worden door minister Asscher uitgesteld tot 1 januari 2015. Dit is op 3 juni bepaald tijdens de behandeling van het wetsvoorstel door de Eerste Kamer.

Welke maatregelen betreft het? 

Het gaat hierbij om drie verschillende maatregelen:

  1. de verplichte aanzegtermijn bij contracten voor bepaalde tijd;
  2. geen concurrentiebeding in contracten voor bepaalde tijd (tenzij zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen); en
  3. geen proeftijd bij contracten van 6 maanen of korter.

Werkgevers hebben hierdoor meer tijd om zich voor te bereiden op de veranderingen en kunnen contracten hierop tijdig aanpassen. Ook werkgeversorganisaties en de overheid hebben meer tijd om de werkgevers over de veranderingen te informeren.

Eerste Kamer stemt op 10 juni a.s. over het wetsvoorstel

De stemming over de WWZ (en een motie van senator Backer D66) is verschoven naar dinsdag 10 juni a.s. Voor die datum zal de minister nog schriftelijk reageren op een  voorstel van de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Nederland (VAAN) om de wet op een aantal punten aan te passen teneinde deze in de praktijk werkbaarder te maken, het ontslagrecht niet onnodig te verstarren en onnodige juridisering te voorkomen.

Wilt u op de hoogte blijven?

Middels een speciale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van zowel de ontwikkelingen van dit wetsvoorstel als ook ander nieuws op het gebied van arbeidsrecht. Meld u hier aan!

Heeft u tussendoor vragen of wilt u advies, dan staan wij uiteraard voor u klaar. Neem gerust contact op met  één van onze specialisten van het arbeidsrecht.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten