Waarmee kunnen we u helpen?

-

Bedrijfshuuradviescommissie (BHAC) verdwijnt

Kunt u het als verhuurder of huurder niet eens worden over de huurprijs? Tot voor kort kon u terecht bij de Bedrijfshuuradviescommissie; een onafhankelijke commissie die advies geeft over de huurprijzen van middenstandsbedrijfsruimten. De door de Kamer van Koophandel opgerichte commissie stopt vanwege een reorganisatie per 1 januari 2014. Nieuwe verzoeken worden niet meer in behandeling genomen.

Bemiddeling in huurprijsgeschillen

Wanneer de huurder en verhuurder niet tot een oplossing over de huurprijs kunnen komen, dan dienen zij gezamenlijk een deskundige te benoemen die hen kan adviseren. De praktijk leert dat dit moeizaam gaat aangezien de belangen van beide partijen botsen. Om dit probleem op te vangen kunnen partijen de kantonrechter verzoeken een onafhankelijke deskundige aan te wijzen. In dergelijke situaties werd vaak de Bedrijfshuuradviescommissie ingeschakeld. Nu deze commissie geen nieuwe verzoeken meer in behandeling neemt, moet u als huurder of verhuurder – maar ook de kantonrechter – uitwijken naar een commerciële partij.

Onafhankelijke deskundige instellen

Met het verdwijnen van de Bedrijfshuuradviescommissie verdwijnt er ook een stuk duidelijkheid en zekerheid voor partijen met een huurprijsgeschil. Wie zorgt nu voor een onafhankelijke deskundige? De praktijk leert dat het ingewikkeld is om nu, samen, een deskundige en onafhankelijke adviseur te vinden. Partijen zijn immers al verwikkeld in een geschil waardoor het lastig is een deskundige te vinden die in de ogen van beide partijen neutraal en onafhankelijk te werk gaat.

Benthem Gratama beschikt over een groot netwerk en begeleidt u graag naar een geschikte deskundige die partijen kan voorzien van een onafhankelijk advies. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze huurrechtspecialiseten.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten