Waarmee kunnen we u helpen?

Advocaat

Vacature advocaat insolventie- & ondernemingsrecht

Benthem Gratama is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar klanten, werknemers en de samenleving. In onze betrokkenheid opereren wij proactief, pragmatisch, snel en oplossingsgericht. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een ADVOCAAT INSOLVENTIE & ONDERNEMINGSRECHT.

Bedrijfsprofiel

Benthem Gratama is een middelgroot kantoor in Zwolle met ca. twintig advocaten, twee juristen en een bewindvoerder. Naast de traditionele bijstand bij juridische geschillen, profileren wij ons als strategisch-juridisch betrokken adviseur.

Zowel intern als extern richten wij ons voornamelijk op Onderneming & Organisatie (waaronder insolventies), Bouw & Vastgoed, Agrarisch & Grondzaken en Personen- en Familierecht (waaronder ook Erfrecht). Binnen deze aandachtsgebieden bieden wij verschillende disciplines aan, waardoor wij onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn.

Wij zijn een no-nonsense kantoor met een informele en open werksfeer. Betrokkenheid bij de klant en kantoor vinden wij van groot belang. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend en we zetten onze teamleden in op die onderdelen waar zij goed in zijn. Ons werk geeft ons plezier, voldoening en energie. Onze kennis en expertise is altijd up-to-date. Wij informeren de klant op een begrijpelijke wijze. Samen met de klant bedenken we voor hem de beste oplossing en begeleiden wij hem bij het realiseren van zijn doel.

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een advocaat met (ruime) ervaring op insolventiegebied. Je wordt regelmatig aangesteld als curator en bent in dat verband in staat een team van collega’s aan te sturen. Je hebt de Grotius specialisatieopleiding insolventierecht gevolgd en bent lid van Insolad.

Daarnaast heb je ook ervaring op het gebied van ondernemingsrecht, zoals het opstellen en beoordelen van diverse soorten overeenkomsten en het begeleiden van overnames en herstructureringen. Jouw juridische capaciteiten en bijbehorend analytisch vermogen staan buiten kijf.

Het team

Ons team Onderneming & Organisatie bestaat op dit moment uit zes advocaten, een jurist en een bewindvoerder. Vijf van de zes advocaten worden regelmatig aangesteld als curator in surseances en faillissementen. De faillissementspraktijk is dan ook een belangrijk onderdeel binnen Onderneming & Organisatie.

Daarnaast treden de leden van het ondernemingsrechtteam op voor diverse soorten zakelijke klanten in de regio Zwolle maar ook daarbuiten. Het team is onder meer deskundig in het opstellen en beoordelen van diverse soorten overeenkomsten en algemene voorwaarden, het begeleiden en saneren van bedrijven in moeilijkheden, het begeleiden van overnames, het adviseren over rechtsvormen, ondernemingsstructuren en financiering en zekerheden en het voeren van procedures.

Wij bieden

 • Een professionele en dynamische werkomgeving
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling binnen ons kantoor
 • Een interessante cliëntenkring
 • Een plaats in een team van enthousiaste collega’s om mee samen te werken in een open en informele sfeer
 • Een marktconform salaris

Jouw profiel

 • (Ruime) ervaring als curator
 • Grotius specialisatieopleiding insolventierecht en lid van Insolad
 • Communicatief en analytisch sterk
 • Resultaat- en klantgericht
 • Betrokken en een echte teamspeler
 • Flexibel

Enthousiast geworden?

Neem voor meer informatie contact op met mr. M.A. (Martijn) Kerkdijk via tel. 038-4280077. Je kunt ook direct solliciteren door je CV en motivatie vóór 1 mei 2018 te mailen naar mevrouw K. (Katja( Prietz, email kprietz@benthemgratama.nl of per post te sturen naar:

Benthem Gratama Advocaten
T.a.v. mevrouw K. Prietz
Postbus 1036
8001 BA Zwolle

Download deze vacature als PDF

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten