Waarmee kunnen we u helpen?

Pre-pack

Een pre-pack is een voor het faillissement voorbereide activatransactie die de curator direct na het uitspreken van het faillissement ten uitvoer brengt. De gedachte achter een pre-pack is het voorkomen van zoveel mogelijk waardeverlies van de onderneming.

Hoe werkt een pre-pack?

Voorziet de onderneming dat zij binnen afzienbare tijd haar faillissement moet aanvragen, dan deelt zij dat aan de rechtbank mee en vraagt de rechtbank om alvast aan te geven wie zij op dat moment als curator zal aanstellen en als rechter-commissaris zal benoemen. Vervolgens kan de onderneming deze “stille” curator benaderen met het verzoek de belangen van de crediteuren van de onderneming te behartigen. Deze “stille” curator heeft geen formele bevoegdheden. Hij kijkt mee, geeft zijn mening en doet suggesties. Uiteindelijk is het de bedoeling dat direct na het uitspreken van het faillissement de activakoopovereenkomst met de geselecteerde kandidaat wordt gesloten door de dan inmiddels officieel aangestelde curator. Goedkeuring van de rechter-commissaris blijft vereist. Doordat de transactie naadloos aansluit bij de situatie voor het faillissement, worden allerlei negatieve aspecten die samenhangen met het uitspreken van het faillissement tot een minimum beperkt.

Lees hier het volledige artikel over pre-pack. 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten