Waarmee kunnen we u helpen?

Wat zijn de kansen en bedreigingen bij een (dreigend) faillissement?

Bij een (dreigend) faillissement lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. Er wordt snel gehandeld. Goed contact met de belangrijkste partners, zoals met de bank, kan van groot belang zijn voor het vervolg. Wij helpen u daarbij en kunnen zorgen uit handen van ondernemers nemen.

Ook liggen er diverse risico’s op de loer. Want welke gevolgen heeft een faillissement voor eventuele concernvennootschappen en/of fiscale eenheden? En hoe verkleint de bestuurder in de periode voorafgaand aan het faillissement de kans op bestuurdersaansprakelijkheid? Denk bijvoorbeeld aan het melden van de betalingsonmacht bij de fiscus.

Een faillissement biedt echter ook kansen. U kunt bijvoorbeeld activa uit een faillissement kopen of – indien u zelf failliet gaat – kunnen wij u adviseren over een eventuele doorstart. Daarbij is het belangrijk aandacht te besteden aan onder andere de overname van personeel en de door de curator gewenste garanties en vrijwaringen. Aangezien wij regelmatig als curator worden aangesteld, beheersen wij dat spel en kunnen wij u op dit vlak ondersteunen.

Lees meer:

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten