Waarmee kunnen we u helpen?

Kan ik een doorstart maken?

Een faillissement betekent niet altijd het einde van de onderneming. Een faillissement wordt ook regelmatig benut om een doorstart te kunnen realiseren. Dan gaat de onderneming verder in ‘afgeslankte vorm’. In dat geval verkoopt de curator de bezittingen van de gefailleerde aan een koper die met deze bezittingen de onderneming, zoals die door de gefailleerde werd gedreven, voort kan zetten. Vaak wordt dan ook de naam van de gefailleerde onderneming gekocht en biedt de koper een deel van de werknemers een arbeidscontract aan.

De reden waarom curatoren meewerken aan een doorstart is voornamelijk gelegen in het feit dat een hele onderneming overdragen meer oplevert voor de schuldeisers, dan wanneer de onderdelen los verkocht worden. Ook andere belangen, als bijvoorbeeld het behoud van werkgelegenheid, worden gezien als positieve effecten van een doorstart.

Lees meer:

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten