Waarmee kunnen we u helpen?

Paul Manning

Advocaat in overnames, splitsingen en insolventie die net zo goed kan adviseren als procederen. Direct, transparant, met veel kennis van zaken.

Ondernemingsrecht

No nonsens en kijkend vanuit de kern van de zaak sta ik sinds jaar en dag mijn cliënten bij als adviseur of procesadvocaat. Veelal in situaties van problemen in samenwerkingsverbanden (uiteengaan van vennoten binnen een v.o.f., maatschap, problemen tussen aandeelhouders), dan wel in het kader van fusies en overnames van (onderdelen van) bedrijven. Waar mogelijk zo praktisch mogelijk zodat mijn cliënten snel weer hun blik naar voren kunnen richten.

Insolventierecht

Als curator wikkel ik niet alleen faillissementen af, maar sta cliënten ook bij in de begeleiding naar een faillissement alsook bij de koop van activa uit een faillissement of Nederlandse of buitenlandse crediteuren bij het innen van hun vordering. Uiteindelijk is niets mooiers dan dat een crediteur toch geheel of ten dele wordt voldaan en een faillissement leidt tot nieuwe activiteiten en nieuwe werkgelegenheid. Daar doe ik het voor!

Langdurige relaties met cliënten

Zowel mijn werkzaamheden in het ondernemingsrecht als die in het insolventierecht brengen intensieve contacten met cliënten met zich mee. Die intensieve samenwerking is steeds heel plezierig en leidt vrijwel altijd tot langdurige relaties met de cliënten waarbij een adviserende rol zwaarder gaat wegen.

Actief als bestuurder

In de 35 jaar waarin ik in de advocatuur werk ben ik actief op bestuurlijk niveau, onder meer jarenlang als voorzitter van besturen en raden van toezicht van gezondheidsinstellingen. Vanaf 2010 tot einde maart 2017 fungeerde ik onder meer als deken van de Orde van advocaten in het arrondissement Zwolle-Lelystad, later het arrondissement Overijssel.

Nevenactiviteiten

  • Voormalig deken Orde van advocaten in het arrondissement Zwolle-Lelystad (2010-2013)
  • Voormalig deken van de Orde van advocaten in het arrondissement Overijssel (2014-2017)

Specialisatieopleiding

  • Vennootschaps- en ondernemingsrecht
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten