Waarmee kunnen we u helpen?

Adriaan van Rinsum

Advocaat ondernemingsrecht en algemeen civiel recht, scherp en gedreven.

Rechtsgebieden

Contact?

Adriaan van Rinsum

Advocaat

Denken in oplossingen

Na vier jaar geneeskunde te hebben gestudeerd viel bij mij het kwartje: ik moest en zou advocaat worden. De keuze voor het (ondernemings)recht in combinatie met mijn medische achtergrond verschaft mij de onmisbare eigenschap om problemen volledig te doorgronden en zo een bevredigende oplossing te bewerkstelligen.

Alhoewel het ook in het (ondernemings)recht beter is om te voorkomen dan te genezen, deins ik zeker niet terug om druk uit te oefenen waar het pijn doet.

 

Regeren is vooruitzien

Middenin de vierde industriële revolutie – in een continu veranderende wereld – is het niet alleen essentieel de markt te kennen, maar ook om met vernieuwende oplossingen en inzichten te komen. Met de opkomende ontwikkelingen van onder meer blockchain, cryptocurrency, big data en de (privacy)problemen die daarmee gepaard gaan, is het van groot belang proactief en out of the box mee te denken. Ik begeleid ondernemers dan ook niet alleen in juridische conflicten maar bied hen een veel bredere ondersteuning, waarbij ik niet schroom om afwijkende standpunten op overtuigende wijze naar voren te brengen. Dit alles in begrijpelijke taal, in nauwe samenwerking en waar mogelijk met een kwinkslag.

Voor wie werk ik graag

(Startende) ondernemers, bestuurders en commissarissen

 

Track record

  • Procederen onder het nieuwe digitale regime van de rechtspraak
  • Treffen van schikkingen in patstellingssituaties
  • Opkomen tegen (online) auteursrechtinbreuken
  • Juridische (student-)stages bij toonaangevende kantoren in Nederland en de regio
  • Adviseren van particulieren en kleine bedrijven bij Stichting Het Juridisch Spreekuur te Groningen
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten